מדריך לבחירת חממה טכנולוגית: אלו חממות יש ומה הן מציעות ליזם סטארט-אפ? (חלק ב')

מדריך לבחירת חממה טכנולוגית: אלו חממות יש ומה הן מציעות ליזם סטארט-אפ? (חלק ב')

 
חממה טכנולוגית לסטארט-אפים (OCS Funded Incubator) היא אחת מהאופציות העומדות בפני יזמים שנמצאים בתחילת הדרך של הקמת סטארט אפ. בגדול, מדובר בחממות הפזורות ברחבי הארץ, ועובדות כגוף עסקי תחת כללי רשות החדשנות (לשעבר המדען הראשי). שלא בדומה למודל של אקסלרטורים, החממות הללו מופעלות על ידי זכיינים שנבחרים על ידי המדינה לתקופת זיכיון של 8 שנים. כיום פועלות 19 חממות תחת כללי רשות החדשנות: 18 חממות טכנולוגיות וחממה ביו-טכנולוגית אחת.
המטרה של החממות הטכנולוגיות היא לתמוך ביזמים צעירים, שיש להם רעיון טכנולוגי חדשני אך מתקשים בגיוס הון. היתרונות של חממה טכנולוגית הם רבים, אבל על מנת להפיק ממסלול כזה את מירב הפוטנציאל, יזמים צריכים לבחור את החממה שמתאימה להם מבחינת מיקום, תחומי הפעילות שלה ובעלי המניות (שלא אחת טומנים בחובם אפשרות להשקעות המשך ו/או חיבור לשותפים ולקוחות).
אם אתם כבר אחרי שלב חיפוש הרעיונות לסטארט-אפ, הגיע הזמן שתדעו אלו חממות טכנולוגיות קיימות בישראל ומה הן מציעות ליזמים. כתבה שנייה בסדרה (לרשימת החממות בחלק א' לחצו כאן).
שם החממה הטכנולוגית: Labs/O2 LP
מנהל החממה: משה ריינס
בעלים: OurCrowd, Motorola, Reliance
תחומי פעילות: בינה מלאכותית, למידה עמוקה, טכנולוגיות אחסון, פינטק
בהרחבה: החממה הטכנולוגית Labs/O2 LP ממוקמת בירושלים, כשב-2017 חברת ההשקעות הירושלמית OurCrowd החליפה את מקומה של JVP, והפכה במקומה לבעלת המניות הגדולה בחממה. זאת לצד שותפות חזקות נוספות: מוטורולה, Reliance  (התאגיד השני בגודלו בהודו) ויישום – חברת מסחור הטכנולוגיות של האוניברסיטה העברית. החממה משקיעה בחברות בשלבים מוקדמים, בתחומי בינה מלאכותית, למידה עמוקה (Deep Learning), תחבורה אוטונומית, טכנולוגיות אחסון, פינטק וערים חכמות.
עוד משהו: ל-OurCrowd ניסיון רב באיתור והשקעות בסטארטאפים, בין היתר הודות לפלטפורמת מימון ההמונים שהיא מפעילה, והיא משקיעה גם בחברות שנמצאות עוד לפני שלב ה-POC.
קישור: labs02.com
 
שם החממה הטכנולוגית: Kinrot Ventures LP
מנהל החממה: איילת סטיינברג
בעלים: Hatchison Water Israel
תחומי פעילות: טכנולוגיות קלינטק
בהרחבה: חממת כינרות ונצ'רס הוקמה ב-1997, וב-2012 נרכשה על ידי Hatchison Water, חטיבת המים של התאגיד הציבורי ההונג-קונגי Hatchison. החממה ממוקמת בנתניה, ומשקיעה בחברות Seed המפתחות פתרונות מתקדמים בתחום הקלינטק, כולל מים, אנרגיה, טכנולוגיות חקלאיות וטכנולוגיות סביבתיות, וכן בתחום ה-IOT (האינטרנט של הדברים).
עוד משהו: Hatchison הוא תאגיד ענק הפועל ביותר מ-50 מדינות, ומציע לחברות שבחממה גישה למומחים עולמיים בתחום המים והקלינטק וגישה לשווקים שונים בעולם.
קישור: hutchisonkinrot.com
שם החממה הטכנולוגית: Medx
מנהל החממה: שי פוליקר
בעלים: Boston Scientific, Intellectual Ventures, MEDX Xelerator Partners and Tel Hashomer Medical Center
תחומי פעילות: מכשור רפואי ורפואה דיגיטלית
בהרחבה: חממת מדקס פועלת מספטמבר 2016, והיא מבוססת על שיתוף פעולה בין גופים גדולים בתחום הרפואה: Boston Scientific – אחת מחברות המכשור הרפואי הגדולות בעולם, Intellectual Ventures – קרן המתמחה ביצירת חדשנות (ובה שותף גם ביל גייטס), קבוצת Medx וחברת המסחור של בית החולים תל השומר. החממה ממוקמת באור יהודה, ומשקיעה בחברות הזנק בתחילת הדרך, הפועלות בתחום המכשור הרפואי (עם דגש על זעיר פולשני) ורפואה דיגיטלית.
עוד משהו: הודות לזהות השותפים בחממה, סטארטאפים נהנים משיתוף פעולה עם זרוע מחקרית-קלינית, נגישות לתשתיות מחקר וידע, ויצירת קשרים עם שותפים ולקוחות פוטנציאליים בעולם.
קישור: medxelerator.com

 
שם החממה הטכנולוגית: MindUp
מנהל החממה: דן שוורצמן
בעלים: Medtronic, IBM, Pitango Venture Capital, Impact 1st Investments, Rambam Medical Center
תחומי פעילות: רפואה דיגיטלית
בהרחבה: MindUp היא חממת סטארט אפ חיפאית המבוססת על שותפות בין קרן הון הסיכון פיטנגו, IBM, ענקית המכשור הרפואי מדטרוניק, קרן ההשקעות Impact 1st וחברת מסחור הטכנולוגיות של בית החולים רמב"ם. החממה משקיעה במיזמים בתחום הרפואה הדיגיטלית, עם דגש על רפואה מונעת, טלרפואה, ביג דאטה, חיישני ניטור לבישים ומושתלים והנגשת שירותי רפואה.
עוד משהו: מדטרוניק האמריקאית היא שחקן ענק בתחום המכשור הרפואי והיא מטפחת קשר עמוק עם התעשייה הישראלית. לצד מרכזי הפיתוח שהיא מפעילה בישראל, היא גם רכשה לא מעט חברות סטארט-אפ ישראליות, בהן Given Imaging ו-Oridion. באחרונה הייתה מעורבת גם באקזיט הביומד הגדול ביותר בישראל, כשרכשה את חברת מזור רובוטיקה תמורת 1.6 מיליארד דולר.
קישור: mindup.co.il
 
שם החממה הטכנולוגית: Nielsen Innovate Fund LP
מנהל החממה: דב ירקוני
בעלים: Nielsen Company, Partam Hi-Tech, Ronald Lauder, Richard Parsons and Fred H. Langhammer, Itzhak Fischer
תחומי פעילות: אינטרנט, תקשורת, מחקרי שוק, שיווק ומדיה
בהרחבה: נילסן אינובייט פועלת כחממה טכנולוגית וקרן השקעות, המתמקדת בחברות צעירות שמפתחות פתרונות בתחום מחקרי שוק, התנהגות צרכנים, ניתוח נתונים, שיווק ופרסום, מדידת אפקטיביות וביג דאטה. לאחרונה הצהירה החממה כי בכוונתה להתחיל להשקיע גם בחברות הזנק המבוססות על טכנולוגיית הבלוקצ'יין. לצד ענקית המחקר והמדידה נילסן, בין בעלי החממה נמצאת גם חברת ההשקעות של יזם הנדל"ן יגאל אהובי (פרתם היי-טק), שכבר השקיעה בלא מעט חברות היי-טק ישראליות. החממה ממוקמת בקיסריה.
עוד משהו: ב-2016 רשמה החממה אקזיט ראשון, כשענקית הסקרים Toluna רכשה את בוגרת החממה – Crossense הישראלית. כמו כן, נילסן בעצמה רכשה את אחת מבוגרות החממה vBrand.
קישור: nif.vc
 
שם החממה הטכנולוגית: NGT3
מנהל החממה: זהר גנדלר
בעלים: jacobs investment company llc, ccmi Israel, salvador pascual sanchez gijon, abu ayash bros. ltd, NGT next generation technologies, IBI
תחומי פעילות: מדעי החיים
בהרחבה: NGT3 היא קרן הון סיכון, המפעילה חממה טכנולוגית יהודית-ערבית בתחום מדעי החיים. החממה ממוקמת בנצרת (חממה פריפריאלית), והיא משקיעה בחברות סטארט-אפ בשלבים ראשוניים המפתחות טכנולוגיות רפואיות. החממה מורכבת משותפים אמריקאים, אירופאים וערבים-ישראלים, בהם ג'רי ג'ייקובס (בנו של מייסד קוואלקום) ואיש הנדל"ן כאיד אבו-עיאש.
עוד משהו: לצד השקעה ובניית ערך עבור חברות החממה, NGT3 מקדמת גם אג'נדה חברתית, המבוססת על שיתופי פעולה רב- תרבותיים בין יהודים וערבים.
קישור: ngt3vc.com
לרשימת החממות הטכנולוגיות חלק ג' לחצו כאן