מדריך לבחירת חממה טכנולוגית: אלו חממות יש ומה הן מציעות ליזם סטארט-אפ? (חלק ג')

מדריך לבחירת חממה טכנולוגית: אלו חממות יש ומה הן מציעות ליזם סטארט-אפ? (חלק ג')


חממה טכנולוגית לסטארט-אפים (OCS Funded Incubator) היא אחת מהאופציות העומדות בפני יזמים מתחילים, שנמצאים בתחילת הדרך של הקמת סטארט אפ. בגדול, מדובר בחממות הפזורות ברחבי הארץ, ועובדות כגוף עסקי תחת כללי רשות החדשנות (לשעבר המדען הראשי). בשונה מהמודל של האקסלרטורים, החממות הללו מופעלות על ידי זכיינים שנבחרים על ידי המדינה לתקופת זיכיון של 8 שנים.

המטרה של החממות הטכנולוגיות היא לתמוך ביזמים צעירים, שיש להם רעיון טכנולוגי חדשני אך מתקשים בגיוס הון. כיום פועלות 19 חממות תחת כללי רשות החדשנות: 18 חממות טכנולוגיות וחממה ביו-טכנולוגית אחת.

היתרונות של חממה טכנולוגית הם רבים, אבל על מנת להפיק ממסלול כזה את מירב הפוטנציאל, יזמים צריכים לבחור את החממה שמתאימה להם מבחינת מיקום, תחומי הפעילות שלה ובעלי המניות (שלא אחת טומנים בחובם אפשרות להשקעות המשך ו/או חיבור לשותפים ולקוחות).

אם אתם כבר אחרי שלב חיפוש הרעיונות לסטארט-אפ, הגיע הזמן שתדעו אלו חממות טכנולוגיות קיימות בישראל ומה הן מציעות ליזמים. כתבה שלישית ואחרונה בסדרה (לרשימת החממות בחלק א' לחצו כאן, לרשימת החממות בחלק ב' לחצו כאן).

 

שם החממה הטכנולוגית: Sanara Ventures

מנהל החממה: אסף ברנע

בעלים: Philips Medical Systems Technologies LTD, Teva Medical

תחומי פעילות: מכשור רפואי ורפואה דיגיטלית

בהרחבה: החממה הטכנולוגית Sanara ונצ'רס ממוקמת ברעננה ופועלת בזיכיון משותף של 2 ענקיות: חברת התרופות הישראלית טבע וחטיבת המדיקל של פיליפס. את החממה מנהל אסף ברנע, שכבר ניהל חממה טכנולוגית אחרת ואף שימש כיועץ השקעות ומאתר טכנולוגיות עבור זרוע ההשקעות של הבנק העולמי (IFC). החממה מתמקדת בתחומי המכשור הרפואי ובטכנולוגיות "מעבר לתרופה", כגון ניהול מחלות, ניטור רפואי, מכשור להובלת תרופות וטלרפואה. המודל של סנארה ונצ'רס מאפשר לה להשקיע בסטארטאפים עוד לפני כניסתם לחממה, בסטארטאפים שלוקחים חלק בתוכנית החממה ובסבבי גיוס נוספים של בוגרות החממה (פוסט חממה).

עוד משהו: לחממה יש גם ועדת השקעות משותפת, שבה חברים נציגים בכירים ממועצת המנהלים של טבע ופיליפס.

קישור: sanaraventures.com

 

שם החממה הטכנולוגית: Terralab Ventures

מנהל החממה: גיורא קורנבלאו

בעלים: Terra Venture Partners

תחומי פעילות: קלינטק (בעיקר)

בהרחבה: Terralab Ventures היא חממת סטארט אפ פריפריאלית שממוקמת ביוקנעם. את החממה מפעילה קרן הון הסיכון Terra, שהוקמה ב-2013 על ידי אנשי תעשיה ותיקים. החממה משקיעה במיזמי Early Stage, המפתחים טכנולוגיות שמשפרות את העולם ואת איכות החיים בתחום האנרגיה, מים, כלכלה שיתופית, תחבורה חכמה ואגרוטק. במילים אחרות, Terralab מקדמת השקעות 'אימפקט': השקעות עם שורת רווח כפולה – כלכלית וחברתית.

עוד משהו: בלא מעט מקרים, קרן הון הסיכון Terra ממשיכה להשקיע בבוגרות החממה שלה, גם לאחר סיום התוכנית.

קישור: terralb.com

 

שם החממה הטכנולוגית: The Kitchen Hub

מנהל החממה: יונתן ברגר

בעלים: קבוצת שטראוס

תחומי פעילות: פוד-טק

בהרחבה: החממה הטכנולוגית The Kitchen נפתחה ב-2015, והיא חממת הסטארטאפים הראשונה בישראל שמתמקדת בתחום טכנולוגיות המזון (פוד-טק). החממה ממוקמת באשדוד, ומשקיעה בחברות הזנק צעירות (לרוב כבר עם POC), שמפתחות פתרונות טכנולוגיים חדשים הרלוונטיים לתעשיית המזון לאורך כל שרשרת הערך: ייצור, גידול חומרי גלם, בקרת איכות, שיווק, מיחזור וכיו"ב. הסטארטאפים בחממה נהנים מהידע שנצבר בשטראוס בכל התחומים שרלוונטיים לתעשיית המזון, וכן מקשריה עם שחקני מפתח עולמיים, בהם פפסיקו ודנונה.

עוד משהו: לשטראוס יש גם את פרויקט אלפא, שמעודד יצירת קהילה של יזמים טכנולוגיים, מומחי תזונה ומדעני מזון, כחלק מהחזון של הקבוצה להפוך את ישראל לעמק הסיליקון של טכנולוגיות המזון.

קישור: thekitchenhub.com

 

שם החממה הטכנולוגית: The Time Innovation

מנהל החממה: עידו פולק

בעלים: אילן שילוח, ניר טרלובסקי, מקאן/IPG, יורוקום תקשורת, ויולה קרדיט ואחרים

תחומי פעילות: ניו-מדיה

בהרחבה: חממת TheTime ממוקמת ברמת החייל בתל אביב, ומאחוריה עומד אחד האנשים המוכרים ביותר בתעשיית הדיגיטל הישראלית: אילן שילוח, יו"ר משרד הפרסום מקאן. כחלק מהחזון לבנות חברות ישראליות גלובליות, TheTime מקדמת השקעות Seed בחברות ניו-מדיה בתחומים כגון מובייל, סושיאל, IOT, אד-טק וגיימינג. לחממה יש גם את Firstime – זרוע השקעות פוסט Seed ו-A, להשקעות המשך בבוגרות החממה.

עוד משהו: חממת TheTime נבחרה "כחממה המצטיינת" יותר מפעם אחת, הודות לכמות ואיכות המיזמים שנקלטו בה והיקף ההצלחה שלהם לאחר מכן.

קישור: thetime.co.il

מדריך לבחירת חממה טכנולוגית: אלו חממות יש ומה הן מציעות ליזם סטארט-אפ? (חלק ג')


שם החממה הטכנולוגית: Trendlines Medical – Misgav

מנהל החממה: ניצה קרדיש

בעלים: קבוצת The Trendlines

תחומי פעילות: מדיקל ואגרוטק

בהרחבה: קרן ההשקעות Trendlines משקיעה בחברות הזנק בשלב ה-Seed, המפתחות טכנולוגיות בתחום המכשור הרפואי והחקלאות. הקבוצה מפעילה חממה פריפריאלית במשגב – טרנדליינס מדיקל, לצד שלוחה נוספת בפריפריה – חממת טרנדליינס אגריטק, הממוקמת בגוש עציון. הקרן משתתפת גם בסבבי גיוס מאוחרים יותר, בהתאם לקצב ההתקדמות של החברה.

עוד משהו: ל-Trendlines יש גם חממה טכנולוגית לחברות מדיקל הממוקמת בסינגפור, לצד מרכז פיתוח וחדשנות פנימי של הקבוצה (Trendlines Labs).

קישור: trendlines.com

 

שם החממה הטכנולוגית: Van Leer Xenia GP

מנהל החממה: אורי חושן

בעלים: Van Leer Technology Ventures Jerusalem, Xenia Venture Capital

תחומי פעילות: מדעי החיים, ICT (טכנולוגיות מידע ותקשורת)

בהרחבה: החממה הטכנולוגית Van Leer Xenia היא מיזם משותף של חברת ההשקעות הבורסאית קסניה וקרן ואן-ליר הירושלמית. החממה משקיעה בחברות בשלבי ה-Seed, הפועלות בתחום טכנולוגיות מידע, מדעי החיים או שילוב של שניהם: קרי, רפואה דיגיטלית.

עוד משהו: קסניה וקרן ואן-ליר הפעילו בעבר חממות נפרדות, אך איחדו כוחות לכדי חממה אחת הממוקמת בירושלים.

קישור: vlx.co.il

 

שם החממה הטכנולוגית: FutuRX LTD

מנהל החממה: כנרת לבנת סויצקי

בעלים: OrbiMed Israel, Johnson & Johnson Development Corporation, Takeda Venture In

תחומי פעילות: ביו-טכנולוגיה

בהרחבה: חממת FutuRX היא חממת הביוטק היחידה במסגרת החממות הטכנולוגיות של רשות החדשנות, והיא משקיעה בחברות Early Stage העוסקות בפיתוח תרופות פורצות דרך. את החממה, הממוקמת בנס ציונה, מפעילות אורבימד – קרן הון סיכון בתחום הביומד, לצד זרוע ההשקעות של 2 חברות פארמה גדולות: ג'ונסון אנד ג'ונסון וטקדה היפנית. החממה כוללת גם מעבדה חדשנית, המאפשרת לחברות ההזנק שבחממה לבצע ניסויים קליניים בתנאים מחמירים. בהתאם להגדרתה כחממה ביו-טכנולוגית, תנאי החממה מעט שונים מאלו של חממה טכנולוגית: עד 8.1 מיליון שקל ולתקופת פעילות של עד 3 שנים.

עוד משהו: בנק ההשקעות האמריקאי RGMGlobal הקים קרן הון סיכון חדשה, שתשקיע רק בחברות מחממת FutuRX.

קישור: futurx.co.il

לרשימת החממות הטכנולוגיות חלק א' לחצו כאן

לרשימת החממות הטכנולוגיות חלק ב' לחצו כאן